Mai dátum:
NYITÓOLDAL SZOLGÁLTATÁSOK TERMÉKEK REFERENCIÁK
 
 
Forgalomirányító berendezések
Automatikák

Teljes kiépítés esetén 30 jelzőcsoportot képes vezérelni egyszerre. Szinkronláncban üzemeltethetők. Az egyes gépek közötti kapcsolat lehet vezetékes, vagy mikrohullámú. A központi számítógéppel való kapcsolat is több féle lehet: vezetékes, mikrohullámú, vagy telefonos. A telefonos kapcsolat lehet GSM, ill. vezetékes típúsú. Saját fejlesztésű hálózati rendszerben működik, mely költségkímélő, nagyon gyors és hatékony összeköttetést biztosít az egyes gépek és a központ között.

További fotók

 
 
Félpályás automatikák

2 vagy 3 jelzőcsoport irányítására alkalmas, félpályás útlezárásoknál alkalmazott forgalomirányító jelzőberendezés

 

A berendezés korszerű mikroprocesszoros vezérlésű egységekből áll, mely biztosítja az üzembiztos működést, a könnyű programozást és a széleskörű alkalmazhatóságot. A LED-es jelzőfejek alacsony fogyasztása hosszú üzemelést biztosít az akkumulátoroknak töltés nélkül. Az akkumulátorok kapacitását növelve, természetesen a működési idő is lényegesen megnő. A terepviszonyoktól függően igen hosszú szakaszokat le lehet zárni. Amennyiben domb, erdő vagy egyéb természetes v. műtárgy akadályozza a rádióhullám terjedését, akkor a harmadik egység beiktatásával, mely jelen esetben átjátszóként működne, biztosítható a két berendezés közötti kapcsolat. Tekintettel arra, hogy az előírások minden esetben megkövetelik a két vagy három berendezés közötti közvetlen kapcsolatot, ezt a rádiókapcsolat biztosítja. Esetleges meghibásodás vagy akkumulátor kimerülés esetén, ha valamelyik egység működése megszűnik, akkor a másik egység automatikusan sárga villogó üzemmódra vált.

 

Műszaki adatok:

 • 3 fogalmú, O210 mm LED fejek (12V/6W, harmadik generációs LED)
 • elektromos energiaellátás: 230 V-os hálózati, akkumulátoros vagy napelem + akkumulátoros
 • összeköttetés: vezetékes vagy rádiós
 • hatótáv, terepi viszonyoktól függően, maximum 1000 m
 • akkumulátoros kivitel esetén az üzemidő az akkumulátorok töltöttségi szintjétől függően, 3 - 5 nap
 • 2 vagy 3 ágú üzemmód
 • LCD kijelző
 • kódkapcsolós programozási lehetőség
 • max. zöld idő: 99 mp; maxi. piros idő 299 mp; max. köridő 999 mp
 • SV kapcsoló (a berendezést bármikor sárga villogó programra lehet kapcsolni)
 • KP kapcsoló (a berendezést bármikor kör pirosra lehet kapcsolni)
 • 2 ágú /3 ágú kapcsoló (a vezérelt ágak számát lehet kiválasztani)

További fotók

 

Letölthető műszaki leírás

 
 
Beszélő áramkörök

1. GSM típusú telefonos összeköttetés antennája.

2. ISD beszélő áramkör mely a vakok és gyengénlátók közlekedését segíti.

További fotók

 
 
Csomópontok

A forgalom nagyságától függően jelzőlámpával segítjük a gyalogosok és a járművek biztonságos közlekedését. Ha egy csomópont vezérlő berendezése nem áll kapcsolatban más csomópontokkal, akkor szinguláris csomópontról beszélünk. Több berendezés egymással összeköttetésben való müködtetését nevezzük szinkron láncnak. Ezzel lehet biztosítani az un. "zöldhullámot", mely a járművek számára folyamatos haladást biztosít egy-egy hosszabb útszakaszon, városrészen. Ezek a berendezések az utóbbi másfél évtizedben szinte 100%-ban egy központi felügyeleti rendszer számítógépeivel állnak kapcsolatban.

További fotók

 
 
Gyalogos jelzőlámpák

Gyalogos jelzőlámpa, gyalogosok számára bejelentkező gombbal és számláló egységgel. Müködése: alapállapotban a járművek számára folyamatos zöld jelzést ad. A gyalogos nyomógomb által töténő bejelenzkezése állítja meg a járműveket és biztosítja a gyalogos számára a zöld jelzés alatti átkelést. Tekintettel arra, hogy a berendezés szinkron láncban működik, a periódus idő meghatározott idejében állítja meg a járműveket, így a biztosítja a zöld hullámot a járművek részére. A visszaszámláló egység jelzi a gyalogos számára, hogy a szinkronláncba illeszkedően hány másodperc múlva kap zöldet. Ez a tapasztalatok alapján megnyugtatóan hat a gyakogosokra.

További fotók

 
"Felépülő" típusú gyalogos jelzőlámpák

Kisebb forgalmú útszakaszokon, iskoláknál, kórházaknál, de más útszakaszokon is praktikus megoldás az un. "felépülő" típusú berendezés. Ebben az esetben a jelzőlámpa SV üzemmódban működik. Ha fiatal, lendületes gyalogos akar átkelni, akkor ezt megteheti a fényjelzőkészülék segédfénye nélkül is. Ha idősebb, lassúbb gyalogos vagy iskolás gyermek kíván átkelni, akkor a bejelentkező gomb segítségével, a jelzőlámpa megfelelő program futtatásával, a járműveknek piros, a gyalogosoknak zöld színképpel nyújt segítséget.

 

A jelzőlámpák elláthatók különböző segédberendezésekkel:

 • beszélő áramkörökkel
 • különböző frekvencián működő berregő, jelzőkkel
 • kattogó jelzőkkel
 • rezonátorokkal

További fotók

 
 
Detektorok

Járművek detektálására szolgálnak. A detektorok tervezése és gyártása során alapelvünk, hogy az általunk kifejleszetett járműdetektorok lehetőleg ne az asztfaltburkolatba kerüljenek elhelyezésre vagy ha mégis, akkor minél kisebb területen bontsuk meg az útburkolat egységét. Detektor típusaink: MR96 típusú járműdetektor, mikrohullámú berendezések, IRD típusú infradetektor, UHXX típusú ultrahangos detektor.

További fotók

 
 
Visszaszámlálók

Jelzőlámpás kereszteződésekben, nagyobb csomópontokban a jelzőlámpák mellé felszerelt LED-es kijelézésű visszaszámláló készülékek, melyek az autósok, valamint a gyalogos részére jelzik, hogy mennyi idő van hátra az átkelésig. Tapasztalatok szerint megnyutatóan hat a gyalaogosokra és az autósokra is. A visszaszámlálók bármilyen közúti jelzőlámpákra felszerelhetők anélkül, hogy nagyobb átalakítást kellene végezni rajtuk.

További fotók

Forgalomszámlálók
Kézi forgalomszámláló berendezés

A képen látható eszköz saját fejlestésű kézi forgalomszámláló berendezés, mellyel gyorsan és megbízhatóan lehet rögzíteni az egyes jármű típusokat. 15 perces, félórás, órás bontásban lehet előhívni, kiírni az adatokat a megfelelő idő intervallumokhoz csatolva. Számítógéphez csatlakoztatva az adatok egyszerűen jeleníthetők meg. Elemről, akkumulátorról, és hálózatról is üzmeltethető.

További fotók

 
 
Útpadkápa építhető forgalomszámláló berendezés

Útpadkába telepíthető forgalomszámláló berendezés, mely 20 nap időtartamú adatok rögzítésére alkalmas, saját belső órával rendelkezik, irányérzékeny (tehát, az ellenkező irányból érkező járműveket nem rögziti) szerkezet (1. számú kép). A számítógéppel kiolvasott adatok, oszlopos vagy vonalas grafikon formában jelenithetők meg. Negyedórás, félórás, órás, vagy beállítástól függöen bármilyen felbontásban és formában lehet ábrázolni az adatokat.

1. kép

Telepítése:

 • Útpadkába süllyesztve (2. számú kép)
 • Az útpadka szintjétől 40-50 cm magasságra lévő tokba helyezve
  (3. számú kép)

 

 

További fotók...

2. kép

3. kép

 
 
Mikrohullámú forgalomszámláló berendezések

Az úttest fölé helyezve, átfeszítésekre, vagy felüljárókra rögzített forgalomszámlóló berendezések mellyek, könnyen telepíthetők, nagyobb beavatkozás nélkül szerelhetők fel.

További fotók

Sebességmérők
Közúti sebességmérő berendezések

A különböző típusú sebességmérők funkciója, hogy figyelmeztesse a közlekedésben résztvevő járművek vezetőit sebességükre. Ha túllépik az adott szakaszon megengedett sebességhatárt, akkor különböző figyelmeztető jelzést adnak a járművezetőnek.

 

A sebességmérés történhet különböző detektorokkal (mikrohullámú detektor, hurok detektor, stb.) kombinált módon, és IR detektort kombinálva. Csak a hurokdetektor alkalmazásakor kell az útburkolatot megvágni, a többi esetben oszlopon történik az elhelyezés.

Térfigyelő rendszerek
Térfigyelő rendszerek

Sajnálatos módon a mai nagyvárosi élet szinte már kötelezővé teszi bizonyos frekventált helyek, védett objektumok megfigyelését, csoportosulási helyek ellenőrzését. A berendezések minden esetben a rendőrséghez vagy ahhoz hasonló jogosultságú szervezethez továbbitják a felvételeket. A monitoron megjelenő képek rögzitésre kerülnek melyek azután szükség szerint, a törvényi előírások alapján kerülnek feldolgozásra, törlésre vagy arhiválásra.

További fotók

   
Közúti térfigyelők

A nagyobb csomópontokban, jelzőlámpa nélküli csomópontokban, veszélyes útkereszteződésekbe telepített térfigyelő rendszer feladata, hogy rögzítse a közlekedés eseményeit és az esetleges vitatott helyezetekben visszakereshetők és tisztázhatók legyenek az események.

További fotók

 

Az általunk fejlesztett rendszerek a legmagasabb szintű műszaki megoldásokat alkalmazzák, csökkentve az emberi közreműködés szükségességét, ezzel nagy mértékben költségkímélő megoldások. A lehető legnagyobb mértékben valósul meg az, hogy ne az ember, hanem a technika dolgozzon. Ezzel párhuzamosan természertesen az emberi bevatkozások is biztosítottak. Kiválasztás, közelkép készítés, nagyítás egyszerűen elsajátítaható, könyen kezelhető. Cégünk a tevezéstől a megvalósításig komplett megoldásokkal áll rendelkezésére és különböző, könnyített fizetési megoldásokat tudunk ajánlani megrendelőinknek.

Zajvédő falak
Zajvédő-hangfogó falak

Alapvetően az a lényege, hogy újrahsznositott anyagokból készül. Kítünő hangelnyelési tulajdonságokkal rendelkezik, költségkímélő. Esztétikai adottságai, megjelenése stabil, formatartó, néhány év után sem kelti az elhasználódottság, elöregedés érzését. Árfekvése miatt a legolcsóbban kiépíthető.

További fotók

Projektek
Óvodai kreszpark, Csemő

190 gyermeket befogadó óvoda gyönyörű parkjában kialakított kreszpálya kiépítése. A jelzőlámpák, kresztáblák, valamint a burkolat jelek, minden olyan, mint kint az életben.

 

Tekintettel arra, hogy nem lehet elég korán kezdeni a gyerekek szabályos közlekedésre való nevelését, a jelzések megtanulását, itt, ebben az óvodában a gyerekek játékosan, de a valóságnak megfelelően sajátíthatják el a közlekedés szabályait.

 

A képek a megnyitó ünnepségen készültek amikor is a gyerekek boldogan vették birtokukba a vadonat új járműveket, bukósisakokat és az egész kreszparkot.

 

A megvalósulás jó példája az összefogásnak amikor is az helyi Önkormányzatnak, a Magyar Közút Kezelő Kht. Ceglédi Üzemmérnökségének és a Forg-Tech Kft.-nek köszönhetően létrejöhetett ez a tanpálya.

 

A Forg-Tech Kft. által gyártott forgalomirányító berendezést és tartozékait jelentős részét cégünk ajándékozta az óvodának.

További fotók

HU
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Elérhetőségeink

Székhely, telephely

H-5600 Békéscsaba, Berényi út 144 / 1.

Telefon: +36 (66) 528 - 150

Fax: +36 (66) 528 - 151

Internetes elérhetőségek

E-mail: info@forgtech.hu

Webcím: www.forgtech.hu

 
 
 
 
 
 
Készítette: Orig-Art